DAU
  • Reformas y diseño de interiores
  • Anar a l'inici
  • Situació
  • Contactar

Habitatge unifamiliar entre mitgeres a l'Aldea. Unifamiliar

Habitatge unifamiliar entre mitgeres a l'Aldea. Unifamiliar 1

Ref. MBP-AL03

1. Memòria formal

Es tracta d’una vivenda entre mitgeres, a la que s’ha intentat donar un caracter formal molt important, tant a nivell d’imatge com d’espais interiors, jugant amb espais oberts i amb la il·luminació natural.

D’aquesta manera, la idea que potencia la casa és sobtar al visitant, fent que la llum natural il·lumini de forma rasant les parets mitgeres, com si es tractés d’una vivenda aïllada, és a dir, amb quatre façanes. Així, el “cos” d’habitacions es veu suspés a l’aire, sobre la sala d’estar i la zona de dia, permetent el pas de la llum zenitalment fins la sala d’estar, menjador, cuina i totes les estances del primer nivell.

També s’ha emfatitzat molt la transparència de la casa, sobretot a nivell de planta primera, on tot l’espai ens resta obert tant al carrer de l’Avinguda Generalitat com al pati interior on trobem la piscina. Així, la sensació d’espai és més espectacular al sumarse tota la longitud de la profunditat de la casa, més el pati posterior i les vistes que ens projecta la cristalera de la sala d’estar.

Pel que fa a materials i acabats, al projecte i plànols es descriuen acuradament, però es busca que els acabats siguin pròpis de les textures naturals dels materials que s’empren, i les seves trobades es resolguin seguint els criteris de l’aquitectura minimalista, és a dir, evitant solucions recarregades i mostrant netedat de línies.

Les façanes també mostren una imatge que defuig de la imatge “convencional”, i es proposa un joc de llum i ombres, per mitjà de les lames de protecció solar, combinat amb obra vista ceràmica blanca i la fusta natural fosca.


2. Memòria funcional

La vivenda es de planta baixa més dos pisos. En planta baixa es disposa l’accés a la vivenda i al garatge per a vehicles. Al nivell primer hi ha la sala d’estar, la cuina, el safareig, un bany, i una habitació. En aquest nivell accedim al pati posterior, on trobem la piscina.

El nivell segon es desenvolupen les habitacions, amb una habitació principal i tres habitacions dobles, amb un bany complet, amb vistes al doble espai del menjador/sala d’estar i les escales.


Altres projectes de la categoria unifamiliar que et poden interessar.